Post navigation

Techgirl

Kan je niet kiezen? Kies Koos!

Ik zeg maar zo: “YOLO in BoLo*!” Maar wat te doen bij FOMO? Social media, smartphones en een oneindig media-aanbod voeden de Fear Of Missing Out (FOMO). Voor wie bang is iets te missen, maar ook geen tijd heeft om het oneindige media-aanbod door te spitten op zoek naar het leukste, beste en grappigste, is er Koos. VPRO lanceerde vorige maand de gratis app VPRO Koos. Elke dag om 8.00 uur vijf nieuwe kijk-, lees- en luistertips op een presenteerblaadje.

Nooit meer last van keuzestress, want de redactie koos voor je. Van YouTube-series tot podcasts en van markante artikelen tot VPRO’s eigen producties. Want de omroep zal de kans om haar eigen producties onder de aandacht te brengen natuurlijk niet onbenut laten. VPRO Koos voert een vrolijke boventoon met tussendoor een diepgravende documentaire of fascinerende fotoserie. Na een korte inleiding, die vaak op zichzelf al de moeite waard is om te lezen, vind je een link naar het betreffende item en de mogelijkheid om te delen. Mocht je toch nog wat te kiezen willen hebben dan biedt de app ook een volledige radio- en tv-gids.

Ondanks enig nepotisme weet de redactie mij tot nu toe elke dag te verrassen met mooie content die ik waarlijk niet had willen missen. Per tip staat aangegeven hoeveel minuten lezen, kijken of luisteren het is. Kortom, je dag begint goed met koffie en Koos.

Koos’ tips, clips en hersenchips zijn beschikbaar op iOS en Android.

 

* YOLO: You Only Live Once
   BoLo: Bos en Lommer, wijk in Amsterdam-West waar ik woon